HANDELSBETINGELSER


Handelsbetingelserne er senest blevet opdateret den 14. septemper 2023.

GENERELT

Disse betingelser gælder for alle køb på hjemmesiden www.elektronik.dk, der ejes af: Elektronik Since
1963 AB, Normal Prinsessens Kvarter 1 A, 7000 Fredericia, Danmark, Org.nr.: SE559332-1283 Mail:
support@elektronik.dk

Ved afgivelse af din ordre accepterer du de til enhver tid gældende handelsbetingelser. elektronik anbefaler derfor, at du læser handelsbetingelserne grundigt igennem.

Elektronik kan til enhver tid ændre betingelserne med virkning for fremtidige køb.

BETALING OG PRISER

Alle priser på www.elektronik.dk opgives i danske kroner (DKK) inklusive moms. Inden du godkender din ordre, fremgår den endelige pris for ordren inkl. forsendelsesomkostninger.

Betaling kan kun ske via den sikrede betalingsformular på hjemmesiden. elektronik modtager betaling med: Visa Dankort, Visa Electron, Mastercard, Klarna og MobilePay. Beløbet trækkes først, når varen er afsendt. Kvittering for køb modtages via e-mail. Vi tager ikke kortgebyrer.

Din betaling behandles betryggende, og elektronik krypterer dine kortoplysninger med SSL (Secure Socket Layer). Det er således kun PensoPay, der får adgang til dine betalingsoplysninger.

Reservation af beløb

Betaler du med et internationalt betalingskort, reserveres beløbet med det samme. Pengene reserveres
på dit kort eller konto indtil:
1) Vi trækker beløbet, når vi sender varen, eller
2) pengene frigives ifølge aftale med din kortudsteder.
Du kan læse mere om reglerne for dit specifikke kort hos din kortudsteder.

LEVERING

elektronik udbyder levering via forskellige samarbejdspartnere, pt. GLS og Instabox. Levering kan ske til Danmark og finder sted til den adresse eller leveringssted, du har oplyst ved afgivelse af din ordre.

Forsendelsesomkostningerne afhænger af den valgte forsendelsesmetode og fremgår i forbindelse med din ordre.

Alle ordrer afsendes indenfor 1-2 hverdage, og forventet leveringstid er derfor 2-4 hverdage og er ordren ikke modtaget indenfor 5-7 hverdage, skal kundeservice kontaktes på support@elektronik.dk. Sagen undersøges da i vores ordresystem og om nødvendigt hos GLS/Instabox.

REKLAMATION

Købelovens mangelsregler, herunder reglerne om reklamation, finder anvendelse på køb af varer.

Det vil sige, at du har 24 måneders reklamationsret fra leveringstidspunktet, hvis den købte vare har en mangel, f.eks. en fabrikations- eller materialefejl. Du skal reklamere inden for rimelig tid efter, at du har opdaget manglen. En reklamation inden for to måneder efter, at du har opdaget manglen, vil altid anses for at være rettidig.

Når du reklamerer, bedes du skrive til elektronik og oplyse så detaljeret som muligt, hvad problemet er.

Du kan vælge, om du ønsker, at varen skal repareres eller byttes. Tilbagebetaling af købsbeløbet er derimod kun en mulighed, (i) hvis der er tale om en væsentlig mangel, eller (ii) hvis ombytning eller reparation ikke er muligt eller vil medføre uforholdsmæssige store omkostninger for elektronik.

Er reklamationen berettiget, refunderer elektronik de rimelige forsendelsesomkostninger, der har været forbundet med at sende varen retur. Hvis din reklamation ikke er berettiget, skal du selv afholde forsendelsesomkostninger, herunder elektroniks omkostninger til returnering efter undersøgelse af varen.

Husk at varen altid skal sendes i forsvarlig emballage. Du har selv ansvaret for varen indtil elektroniks modtagelse. Gem derfor postkvitteringen inkl. oplysninger om fragtomkostninger samt evt. track & trace nummer. 

FORTRYDELSESRET

For at udøve din fortrydelsesret skal du give os en utvetydig meddelelse om, at du ønsker at fortryde købet, f.eks. ved at sende en e-mail til support@elektronik.dk Du kan også benytte standardfortrydelsesformularen nederst i disse betingelser, men dette er ikke obligatorisk.

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender meddelelsen om udøvelse af fortrydelsesretten, inden fristen er udløbet.

Varens stand, når du sender den retur Hvis varen har mistet værdi, og det skyldes at du har brugt den på en anden måde, end hvad der var nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer, kan du kun få en del af købsbeløbet tilbage. Beløbet du kan få tilbage afhænger af varens handelsmæssige værdi, og i visse tilfælde kan det betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne tilbage. Med andre ord, må du behandle varen sådan, som man normalt vil få lov til i en fysisk butik, hvis du vil være sikker på at få alle pengene tilbage. Vi anbefaler, at du sender varen retur i den originale emballage. Hvis den originale emballage mangler, kan det muligvis medføre en værdiforringelse af varen.

Udnyttelse af fortrydelsesretten inden for de første 14 dage efter levering

Ifølge forbrugeraftaleloven har du altid 14 dages fortrydelsesret gældende fra den dag varen modtages.

Fortrydes købet, skal elektronik underrettes senest 14 dage efter den dag, du modtog varen. Udløber fortrydelsesfristen på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag anses fortrydelsesfristen for udløbet den følgende hverdag.

Udnyttelse af fortrydelsesretten fra den 15. dag til den 30. dag efter levering

elektronik tilbyder en udvidet fortrydelsesret på 30 dage gældende fra den dag varen modtages.

Fortrydes købet, skal elektronik derfor underrettes senest 30 dage efter den dag, du modtog varen. Udløber fortrydelsesfristen på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag anses fortrydelsesfristen for udløbet den følgende hverdag.

Vær opmærksom på, at såfremt du ønsker at fortryde dit køb fra den 15. dag til den 30. dag efter levering, gælder følgende begrænsninger i fortrydelsesretten:

Der tilbydes kun én gratis retur/ombytning pr. ordre. Hvis du ønsker at returnere/ombytte en vare, som du allerede en gang har fået ombyttet, betaler du således selv for omkostningerne forbundet hermed (50,- DKK).

Fortrydelse af en del af købet
Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for at sende én eller flere varer retur, selvom de er købt i én ordre.

RETURNERING OG REFUNDERING

Når du har meddelt elektronik via e-mail, at du ønsker at benytte din fortrydelsesret, vil du modtage en returlabel.

Varen returneres herefter via GLS til elektronik lager. Varen skal returneres senest 14 dage fra den dato, hvor du har informeret elektronik om, at du vil fortryde dit køb. Fristen anses for overholdt, hvis varen er afsendt inden 14 dage efter meddelelse til elektronik. Du er velkommen til selv at sørge for at købe returlabel. Denne omkostning skal du selv afholde

Det er vigtigt, at dit navn og adresse vedlægges, så elektronik har mulighed for at finde ordren i kunderegistret. Returneringen bedes desuden mærket ”returnering”.

Det er vigtigt, at du pakker varen forsvarligt ind ved returnering, da du bærer risikoen for varen, indtil elektronik modtager varen. Evt. emballage og produktskilte bedes vedlagt. elektronik opfordrer dig til at gemme forsendelses kvitteringer.

Når du fortryder et køb, refunderer elektronik betalingen til din konto hurtigst muligt og senest 14 dage efter, elektronik har modtaget meddelelsen om, at du ønsker at fortryde købet. elektronik kan dog tilbageholde betalingen, indtil varen er modtaget retur, eller du har sendt dokumentation for, at varen er returneret.

Ved ikke afhentede pakker, ser vi os nødsaget til at fratrække de ekstraomkostninger, vi bliver pålagt af fragtfirmaet, fra det refunderede beløb. Dette er grundet leveringsomkostningerne. Visse varer kan ikke returneres med normal post. Dette gælder fx for meget store varer eller store ordrer. Udgifterne til returnering af disse varer forventes højst at koste 1.000 kr.

Tilbagebetalingen sker til samme betalingsmiddel, som du anvendte til købet, medmindre andet er aftalt. Du pålægges under ingen omstændigheder noget gebyr som følge af tilbagebetalingen.

VIRKSOMHEDENS FORPLIGTELSER OG RETTIGHEDER

Køber modtager altid en ordrekvittering ved gennemførelsen af køb. Ordrens informationer opbevares af elektronik i 5 år. Det er ikke muligt at tilgå ordre kvitteringen via www.elektronik.dk. Ønskes et nyt eksemplar af ordre kvitteringen, bedes du i stedet sende en e-mail til support@elektronik.dk

FORBEHOLD

Vi tager forbehold for fejl, herunder prisfejl, hvis du rimeligvis burde vide, at der er tale om en fejl. Vi kan ligeledes ikke gøres erstatningsansvarlige for manglende eller forsinket levering, der skyldes force majeure. Der kan forekomme ganske små og ubetydelige afvigelser ifht. størrelser på visse varer.

PERSONDATA

elektronik behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med virksomhedens persondatapolitik.

KLAGEADGANG OG LOVVALG

Du er altid velkommen til at rette henvendelse til elektronik, hvis du vil klage over et køb. Hvis vi ikke kan opnå enighed, kan du indgive en klage til Center for Klage Løsning, Nævnes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg, hvis betingelserne for at klage er opfyldt. Du kan klage til Center for Klage Løsning via www.naevneneshus.dk.

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særligt relevant for forbrugere med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her: http://ec.europa.eu/odr.

Aftalen mellem dig og elektronik, herunder disse handelsbetingelser, er underlagt dansk ret, medmindre andet følger af ufravigelige regler om forbrugerbeskyttelse i det land, hvor du har bopæl.

KONTAKT OG KUNDESERVICE

Hvis du ønsker at kontakte elektronik, kan du gøre det på:

Juridisk navn: Elektronik Since 1963 AB 

Org.nr: SE559332-1283

Adresse:

Elektronik C/o Boxflow

Lagergatan 4 26494

Klippan

Sverige

Mail: support@elektronik.dk

Åbningstider for kundeservice fremgår af www.elektronik.dk

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR

Venligst udfyld og send nedenstående standardfortrydelsesformular til support@elektronik.dk, hvis du ønsker at fortryde dit køb:

Standardfortrydelsesformular

(denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

- Til

Juridisk navn: Elektronik Since 1963 AB 

Org.nr: SE559332-1283

Adresse: Elektronik C/o Boxflow, Lagergatan 4, 26494, Klippan, Sverige

Mail: support@elektronik.dk

- Jeg/vi (*) meddeler herved, at jeg/vi (*) ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min/vores (*) købsaftale om følgende varer (*)/levering af følgende tjenesteydelser (*)_______________________________________________________________________

- Bestilt den (*)/modtaget den (*)________________________________________

- Forbrugerens navn (Forbrugernes navne)_________________________________

- Forbrugerens adresse (Forbrugernes adresse)_____________________________

- Forbrugerens underskrift (Forbrugernes underskrifter) (kun hvis formularens indhold meddeles på papir)______________________________________________________________

- Dato_____________________________

(*) Det ikke relevante udstreges

Log ind